Zavedený systém HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) požaduje přísné hygienické podmínky při přepravě a skladování zboží, jako jsou potraviny a potravinářské obaly, kosmetika či výrobky z oblasti farmacie. Důležité je například dodržovat vhodný způsob skladování z hlediska teploty a vlhkosti. Dále musí být zamezeno jakémukoliv znečištění a kontaminaci zboží, proto jsou zásilky s nebezpečným zbožím ADR přepravovány ve zvláštním režimu.
Jakým způsobem získat HACCP?
Společnost DB Schenker pro udržení certifikátu HACCP v areálech svých skladů plní přísné hygienické požadavky například pomocí úklidových plánů, opatřením proti kontaminaci a znečištění skladovacích prostor, odbornému boji proti škůdcům a oddělenému skladování čisticích a desinfekčních prostředků.
„Díky novým standardům můžeme velmi rychle reagovat na požadavky konkrétních zákazníků, zpracovat analýzu možných rizik a následně se zapojit do bezpečného logistického řetězce podle pravidel HACCP. Klíčové pro získání certifikace bylo nastavení interních procesů a proškolení zaměstnanců. V tuto chvíli spolupracujeme již s řadou zákazníků, kteří naši certifikaci oceňují,“ uvádí Tomáš Holomoucký, ředitel DB Schenker.